Wat kost een airco installatie?

Ga terug naar de vorige pagina

Wat kost een airco installatie?

Die vraag is lastig te beantwoorden aangezien dit niet voor iedereen hetzelfde is. We gaan u in het volgende artikel vertellen wat u nodig heeft voor een airco installatie en wat de kosten hiervan zijn. Ook leggen we uit hoe u weet welke airco het beste bij uw situatie past.

Wat kost een airco systeem? - Kosten van het airco systeem

Kosten van het airco systeem

Veel mensen denken dat de aanschaf van het airco systeem de grootste kosten met zich mee brengt. Echter, valt dit te betwijfelen aangezien dit af hangt van welke airco u zou willen hebben. Onze Single Split units beginnen vanaf een Single Split 2 Kilowatt (KW) wat goed is voor gemiddeld 50 m3 (LxBxH) tot aan een Single Split 8 Kilowatt (KW) wat goed is voor gemiddeld 200 m3 (LxBxH). Uiteraard is de unit van 2KW goedkoper dan de unit van 8KW. Wilt u weten wat het airco systeem is dat bij u past, reken dan de inhoud van uw kamer uit en kijk in onze webshop welk airco systeem het beste aansluit bij uw situatie. U kunt ook contact met ons opnemen en u door ons team laten informeren.

Wat kost een airco installatie - Montage en inbedrijfstelling kosten

Montage en inbedrijfstelling kosten

Tot slot zijn er nog de kosten van de montage en inbedrijfstelling. Na het aanschaffen van de installatiematerialen en het airco systeem moeten deze nog gemonteerd worden. Dit zou u zelf kunnen doen of laten uitvoeren door een STEK-Monteur (benaming voor een erkend airco installateur). Een STEK-Monteur kost gemiddeld 45 euro per uur exclusief de BTW. Als de kabels en aircoleidingen gelegd zijn en de units zijn gemonteerd moet het systeem in bedrijf gesteld worden. Heeft u hier geen gereedschap voor en/of geen ervaring mee, dan raden wij u aan dit door een STEK-Monteur te laten doen. Als eerst moeten de aircoleidingen aan de binnen- en buitenunit worden gelast en de kabels worden aangesloten. Als dit klaar is moeten de aircoleidingen doorgeblazen worden om eventuele rommel uit de leiding te verwijderen. Vervolgens worden de lasverbindingen getest op dichtheid en sterkte door de leiding onder hoge druk te zetten. Is alles goed dan moet het systeem gevacumeerd worden. Zodra dit gebeurd is kan het koelmiddel het systeem in en kan de airco in gebruik worden genomen.

De vraag:

Wat kost een airco installatie?

Ons antwoord:

De kosten van een airco installatie zijn erg afhankelijk van welk systeem bij uw situatie aansluit. Ook verschilt het of u de airco units inclusief leidingen zelf monteert/aanlegt of dit laat doen door een STEK-Monteur. In onze webshop kunt u de kosten bekijken van onze airco systemen en van de installatiematerialen.