Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Maakt een airco veel geluid?

Vaak gaan er geruchten rond dat een airco veel geluid maakt en dat je buren hier enorme last van kunnen ondervinden. Dit is iets wat je graag wilt weten voordat je (of een van de buren) een airco systeem aanschaft.

In dit artikel beschrijven we hoeveel geluid een airco systeem produceert en waar dit geluid vandaan komt. Wij zijn officieel partner en aircoleverancier van het merk: Mitsubishi Heavy Industries.

Daarom nemen we ook alleen maar de informatie van dit merk airco systeem over in dit artikel.

Is het waar dat een airco veel geluid maakt?

Vaak gaan er geruchten rond dat een airco veel geluid maakt en dat je buren hier enorme last van kunnen ondervinden. Dit is iets wat je graag wilt weten voordat je (of een van de buren) een airco systeem aanschaft.

In dit artikel beschrijven we hoeveel geluid een airco systeem produceert en waar dit geluid vandaan komt. Wij zijn officieel partner en aircoleverancier van het merk: Mitsubishi Heavy Industries.

Daarom nemen we ook alleen maar de informatie van dit merk airco systeem over in dit artikel.

Stel je eens voor:

“Het is een warme zomerdag en je hebt net je splinternieuwe airco aangezet om heerlijk je kamer te verkoelen. Maar dan opeens hoor je een gebrom en gerammel van buiten komen! Je denkt: is dit mij airco!? Dit gaan mijn buren nooit goed vinden! Je blijdschap verdwijnt en je vraagt jezelf af; Heb ik wel de juiste airco gekocht?”

Het geluidsniveau van een airco is een belangrijk aspect tijdens de aankoop van een airco systeem. Op deze pagina gaan we dit onderwerp goed belichten en vergelijken we verschillende airco systemen van Mitsubishi Heavy Industries met elkaar op het gebied van geluidsproductie. Hierdoor kun je kiezen voor een airco die geruisloos draait, maar ook effectief de ruimte klimatiseert, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je airco systeem.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#0090e3 show=yes view=list amount=5 width=auto width_amount=280px height=400px interval=5000 language=nld]

SNELMENU:

Waarom kiezen voor een airco? Produceert een airco binnenunit veel geluid?

De airco systemen die vandaag de dag geproduceerd worden zijn niet alleen steeds zuiniger, maar ook vele malen stiller. In een airco binnenunit zit een ventilator, deze zorgt ervoor dat de koude of warme lucht door de kamer geblazen wordt. Het enige geluid dat de airco binnenunits van Mitsubishi Heavy Industries produceren komt vanuit deze ventilator. De ventilator zelf produceert nagenoeg geen geluid, echter hoor je wel de verplaatsing van de wind. Deze ventilator dient ervoor om de koude of warme lucht de kamer in te blazen en tegelijkertijd nieuwe lucht uit de kamer aan te zuigen.

Het minimale geluidsdrukniveau van onze kleinste binnenunit is 19 dB(A) wat gelijk staat aan het geluid van een tikkend horloge.

Het maximale geluidsdrukniveau van onze grootste binnenunit is 47dB(A) wat gelijk staat aan het geluid van lichte regenval.

Laagste geluidsdrukniveau
19 t/m 36db(A)
Middelmatig geluidsdrukniveau
22 t/m 46db(A)
Hoogste geluidsdrukniveau
26 t/m 47db(A)

Wat te weten over een airco? Produceert een airco buitenunit veel geluid?

In de buitenunit zit onder andere een ventilator en een compressor welke geluid produceren. De ventilator in de buitenunit blaast harder dan in de binnenunit. Dit leidt tot meer luchtverplaatsing en daardoor meer geluidsproductie.

In de buitenunits wordt vaak een Scroll-compressor toegepast. Deze compressor heeft slechts twee bewegende delen en behoort hierdoor tot een van de stilste compressoren. Doordat er slechts twee bewegende delen zijn vertonen deze compressoren zéér weinig slijtage en veroorzaakt dit type compressor ook de minste trillingen. Daarnaast is de compressor ingepakt met geluidswerende isolatie.

Het minimale geluidsdrukniveau van onze kleinste buitenunit is 42dB(A) wat gelijk staat aan het geluid van een koelkast

Het maximale geluidsdrukniveau van onze grootste buitenunit is 56dB(A) wat gelijk staat aan het geluid van een gesprek voeren.

Laagste geluidsdrukniveau
42db(A)
Middelmatig geluidsdrukniveau
43db(A)
Hoogste geluidsdrukniveau
47db(A)

Wat te weten over een airco? Produceert een mobiele airco veel geluid?

Een mobiele airco werkt in principe exact hetzelfde als een vaste airco. Vaste airco’s hebben een binnen- en buitenunit, die warmte uit de kamer trekken en afvoeren. Een mobiele airco bestaat uit één unit met een afvoerslang, die uit het raam of de deur gehangen kan worden. Via deze afvoerslang voert het apparaat de warmte af naar buiten. Het is daarom belangrijk dat de airco bij gebruik in de buurt van een raam staat. Omdat een mobiele airco geen buitenunit heeft, gaat dit helaas ten kosten van het geluidsdrukniveau. Het apparaat dat binnen staat, doet namelijk al het werk.

Maar wat zijn nou de belangrijke factoren om op te letten bij een mobiele airco?

Het koelvermogen van een mobiele airco wordt gemeten in BTU (British Thermal Units), echter wordt dit tegenwoordig vaak doorvertaald naar kilowatt koelvermogen.

De oppervlakte (m²) is een gemiddelde, de capaciteit is namelijk afhankelijk van je plafondhoogte. Bovendien beïnvloeden het aantal ramen, de ligging van de ruimte, de isolatie van je woning en de hoeveelheid mensen in de ruimte de koelprestaties. Wij benoemen daarom in de specificaties op de productpagina meerdere waarden:

  • De maximum inhoud volgens de fabrikant in kubieke meter (m3)
  • De maximum oppervlakte (m2) bij een gemiddelde plafondhoogte van 2,5 meter
  • De maximum oppervlakte (m2) bij lage warmtelasten, volgens Aircovoorinhuis – Goede zonwering, weinig ramen, goede isolatie
  • De maximum oppervlakte (m2) bij hoge warmtelasten, volgens Aircovoorinhuis – Ramen op het zuiden, slechte isolatie, ruimte op hoge verdieping

Wat te weten over een airco? Heb je misschien nog vragen?

Voor alle vragen, opmerkingen, suggesties of hulp bij het uitkiezen van een airco systeem staan wij voor je klaar. Je kunt ons een email sturen, dan doen wij ons uiterste best deze zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kunt ons ook bellen op onderstaand telefoonnummer. Wil je helemaal op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en gebeurtenissen, volg ons dan op Facebook.

De waardering van www.aircovoorinhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 406 reviews.