Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Airco’s voor koelen en verwarmen in Emmeloord

In het kort..

Woon je in Emmeloord en ben je op zoek naar een split airco? Dan ben je bij Airco voor in huis aan het juiste adres! Wij zijn officieel partner en aircoleverancier van het merk: Mitsubishi Heavy Industries.

Wij hebben de keus gemaakt voor specifiek dit merk omdat deze airco systemen qua kwaliteit en betrouwbaarheid het hoogst scoren op de markt. Daarnaast zit er op alle airco’s van Mitsubishi Heavy Industries standaard vijf jaar fabrieksgarantie*.

Alle airco systemen welke bij ons besteld worden zijn meestal de volgende werkdag al leverbaar bij jou in Emmeloord. Komt dit niet uit? Geen probleem, je kunt bij ons namelijk zelf selecteren op welke dag je graag je bestelling wilt ontvangen.

Je kunt bij ons split airco’s los bestellen en volledig laten installeren door een monteur uit de regio van Emmeloord of kiezen voor onze doe-het-zelf sets welke je zelf kan monteren. Kies je voor het laatste, dan heeft een monteur vele malen minder werk met het aansluiten van jouw airco en dat scheelt weer in de kosten.

Je kunt er ook voor kiezen om de airco’s volledig door ons te laten installeren, dit is voor ons dagelijks werk, vraag hiervoor een offerte aan inclusief montage. Daarnaast kunnen wij ook je doe-het-zelf set aansluiten, neem hiervoor contact met ons op, bij voorkeur via de email.

Stel je het volgende verhaal eens voor:

“Je besteld een airco, het busje van de bezorger rijdt door de straten van Emmeloord en stopt voor je deur en levert je nieuwe aanwinst af. Je geluk kan niet meer op en enkele dagen later hangt de nieuwe airco aan de muur. Dan breekt er een mooie zomerdag aan en het wordt in huis steeds warmer en warmer. Je zet je nieuwe airco aan en hij blaast lekker koud, echter gebeurt er met de temperatuur in de kamer niet bijzonder veel. Je begint je af te vragen of je nieuwe airco wel goed functioneert en gaat op onderzoek uit. Na een tijdje op het internet speuren kom je er achter dat je een airco hebt gekocht met te weinig vermogen. Je blijdschap verdwijnt en je realiseert je steeds meer dat je eigenlijk een miskoop hebt gedaan.”

Om te voorkomen dat jij een miskoop doet, leggen wij je op deze pagina graag zo goed mogelijk uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een airco systeem en hoe je de juiste moet selecteren.

Waarom zou ik een airco kopen?

Een airco is ideaal voor het Nederlandse klimaat, je kunt er in de warme zomers mee koelen en in de koude winters mee verwarmen! Airco was eerder een luxe die vooral voorkwam in de auto, grote kantoren of supermarkten. Echter is het tegenwoordig heel normaal dat ook kleine bedrijven en particulieren het comfort van een airco willen ervaren.

Dat je met een airco kunt koelen is bij de meeste mensen wel bekend, maar dat je er ook mee kan verwarmen is nog bij veel mensen niet bekend. Bij het verwarmen met een airco wordt het koelproces omgedraaid. Bij koelen wordt er warmte uit de lucht binnen onttrokken en aan de buitenlucht weer afgestaan, met verwarmen gaat dit proces andersom. Het verwarmen met een airco gaat ook veel sneller dan verwarmen met een cv-ketel. Dit kan de stookkosten ook nog eens flink omlaag brengen, dit omdat gas duurder is dan elektriciteit. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe lang je in Emmeloord nog gebruik kunt maken van het gasnetwerk. De meeste mensen hebben inmiddels al zonnepanelen op het dak en kunnen een overschot van deze opgewekte stroom goed gebruiken voor het koelen en verwarmen met de airco.

Naast koelen en verwarmen kun je met een airco ontvochtigen en filteren.  Het ontvochtigen is behulpzaam voor een aangenaam binnenklimaat, denk maar aan een benauwde warme ruimte. Door alleen de luchtvochtigheid naar beneden te brengen wordt het al een stuk aangenamer in de ruimte. Zo voelt een temperatuur van 30 graden in het vochtige klimaat van Emmeloord stukken warmer aan dan 30 graden in het droge klimaat van bijvoorbeeld Afrika. Het filteren van de lucht is bijvoorbeeld goed voor mensen met allergieën, zo worden bacteriën, pluizen en pollen tegen gehouden en uit de lucht gefilterd door de airconditioner. Denk hierbij wel aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt om deze bacteriën en dergelijke te laten verwijderen.

Verschillende soorten airco’s en prijzen

Er zijn voor verschillende situaties een aantal verschillende soorten airco’s, zoals: Single split, multi split, mobiele en mono block airco’s. Alle verschillende soorten airconditioners vragen ook om uiteenlopende investeringen. Wil je meer lezen over de verschillende soorten hiervan, klik dan op de knop hieronder en ga naar onze uitgebreide informatie pagina.

Single split airco

Een single split airco systeem is één buitenunit in combinatie met één binnen unit. Deze twee units worden middels twee koperen leidingen en een communicatiesnoer met elkaar verbonden.

Multi split airco

Een multi split systeem is één buitenunit in combinatie met twee of meerdere binnenunits. Alle binnenunits worden middels twee koperen leidingen en een communicatiesnoer per binnenunit verbonden met de buitenunit.

Mobiele airco

Een mobiel airco systeem staat nagenoeg altijd op wielen, vaak zonder buitenunit en in plaats daarvan een slang die de warme lucht naar buiten voert, een mobiele airco zonder slang bestaat niet.

Mono block airco

Een mono block airco systeem wordt gemonteerd aan de muur. De airco heeft geen buitenunit en geen slang. De warmte word door twee buizen naar buiten geleid, deze buizen worden afgedekt met roosters.

Wat kost een airco voor mijn situatie?

Er zijn heel veel verschillende factoren die de prijs van een airco inclusief montage kunnen beïnvloeden. Denk aan het type airco systeem, de luxe wensen, het aantal meter leiding dat benodigd is en bijvoorbeeld de reisafstand naar Emmeloord. Hieronder geven we een aantal voorbeelden en uitleg om een helder beeld te krijgen van de exacte kostprijs.

1. De grootte van de ruimte

Hoeveel een airco inclusief montage kost, hangt vooral af van de grootte van de ruimte. Aan de hand hiervan moet je namelijk het benodigde vermogen uitrekenen, hierna kun je pas het juiste model kiezen. Een 5kW airco kost al snel het dubbele van een 2kW airco. Door een gecertificeerd bedrijf de berekening te laten maken, voorkom je al snel een inefficiënte investering.

Capaciteit berekenen

Misschien wel een van de belangrijkste punten voor de aanschaf van een airco systeem, is het berekenen van de capaciteit welke jouw airco moet hebben. Om te beginnen moet je hiervoor de inhoud van de ruimte berekenen in kubieke meters (). Meet in meters de lengte, de breedte en de hoogte op van de ruimte en vermenigvuldig dit met elkaar. Bijvoorbeeld: 9,5 meter lang x 3,9 meter breed x 2,65 meter hoog = 98,18 kubieke meters.

Vervolgens hebben we een drietal vaste waarden waarmee we de inhoud van de ruimte gaan vermenigvuldigen:

Kubieke meters afbeelding
→ 30 voor een goed geïsoleerde ruimte
→ 40 voor een redelijk geïsoleerde ruimte
→ 50 voor een slecht geïsoleerde ruimte

Dan nemen we uit ons voorgaande voorbeeld (98,18 kubieke meters) en gaan rekenen met een redelijk geïsoleerde ruimte (40). De uitkomst vormt een waarde in Watt (W) en elke 1000 watt is gelijk aan één kilowatt (kW)

98,18 kubieke meters x 40 (redelijk geïsoleerd) = 3.927 Watt (W) oftewel 3,92 kilowatt (kW)

Dit betekend dat je een airco nodig hebt met een vermogen van ongeveer vier kilowatt. In al onze product beschrijvingen staat vermeld hoeveel ruimte-inhoud de airco maximaal kan koelen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Onderstaande gegevens zijn op basis van Mitsubishi Heavy Industries single split systemen:

Vermogen airco Verbruik in kWh Inhoud in m3 Oppervlak in m2 Kostprijs inclusief montage
2.0 kW 0,44/0,59 kWh 50 m3 20 m2 1.750 tot 2.150 euro
2.5 kW 0,62/0,74 kWh 62,5 m3 25 m2 1.800 tot 2.200 euro
3.5 kW 0,89/0,94 kWh 87,5 m3 35 m2 2.000 tot 2.400 euro
5.0 kW 1,35/1,56 kWh 125 m3 50 m2 2.600 tot 3.000 euro
6.3 kW 1,63/1,64 kWh 157,5 m3 63 m2 2.800 tot 3.200 euro
7.1 kW 1,93/1,95 kWh 177,5 m3 71 m2 3.000 tot 3.400 euro
8.0 kW 2,09/2,27 kWh 200 m3 80 m2 3.500 tot 3.900 euro
2. Het type merk en model dat je kiest

Airco’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende merken en gradaties, Mitsubishi Heavy Industries staat in het algemeen bekend als een van de betere merken op de markt als het gaat om airconditioners. Het is daarnaast goed om te weten dat het aantal storingen/ uitvallen bij de systemen van Mitsubishi Heavy Industries erg laag tot nagenoeg nihil zijn. Bij een eventuele garantie claim is het bij dit merk goed geregeld en dat bespaart nare verrassingen achteraf.

De meeste “standaard” airco systemen hebben een witte behuizing waardoor deze soms niet mooi in het interieur passen. Wil je graag een airco hebben die beter aansluit bij het design/ kleur van de ruimte, dan kun je  kiezen voor een gekleurde unit zoals; de Titanium of White Black variant. Daarnaast zou je eventueel nog kunnen kiezen voor de uitgebreidere ZSX-serie van Mitsubishi Heavy Industries. De airco’s uit deze serie hebben een luxere uitstraling, zijn voorzien van een aantal extra opties en zijn in staat om sneller een ruimte te kunnen klimatiseren.

Type unit Extra kosten
Titanium kleur 250 tot 300 euro
White black kleur 250 tot 300 euro
Luxe unit 400 tot 650 euro
Luxe titanium kleur 650 tot 850 euro
Luxe white black kleur 650 tot 850 euro
3. Extra opties

Soms is voor de montage van een airco systeem extra materiaal nodig of zijn er bijzondere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zo is bijvoorbeeld een doorvoer door een betonnen muur duurder dan door een stenen of houten muur. Moeten de leidingen door het dak? Dan zitten hier vaak ook extra kosten aan verbonden voor het maken van een dakdoorvoer en moet er soms een condenspomp toegepast worden. Hieronder in de tabel zie je een aantal voorbeelden met daarbij de gemiddelde prijzen welke daarbij horen.

Kosten extra opties montage Prijzen
5 meter extra leiding 100 tot 200 euro
Beton boring 100 tot 250 euro
Condens pomp 150 tot 300 euro
Dak doorvoer 125 tot 200 euro
Trillingsdempers 75 tot 200 euro
Werkschakelaar 30 tot 75 euro
Wi-Fi-Module 100 tot 200 euro
4. Zelf de airco ophangen

Voor alle handige klussers en doe-het-zelvers hebben wij de doe-het-zelf sets van Mitsubishi Heavy Industries ontwikkeld. Door zelf je airco op te hangen bespaar je al snel honderden euro’s. In dit doe-het-zelf pakket zit alles wat je nodig hebt om zelf een airco systeem op te hangen. Onze STEK-gecertificeerde monteurs monteren met behulp van perskoppelingen in ons magazijn de door jou geselecteerde lengte aircoleiding aan de binnen unit. Daarnaast voegen wij aan dit pakket communicatiesnoer, condenswaterafvoerslang, PVC tape en een muurbeugel of opstellingsbalken met rubberen matjes bij. Oftewel alles wat je benodigd bent voor een standaard airco installatie.

Type airco Vanaf prijs Kosten per meter
SRK/SRC 20 ZS-W 969,- euro 15,- euro
SRK/SRC 25 ZS-W 1.039,- euro 15,- euro
SRK/SRC 35 ZS-W 1.199,- euro 15,- euro
SRK/SRC 50 ZS-W 1.805,- euro 16,- euro
SRK/SRC 63 ZR-W 2.159,- euro 20,- euro

Volgens de Nederlandse milieuwet mag je niet zelf de koperen aircoleidingen koppelen aan de buitenunit. Dit moet je laten doen door een STEK-gecertificeerd bedrijf. Daarnaast vervalt ook de garantie als je dit niet laat doen door een gecertificeerd monteur. Wij hebben monteurs die dit voor je kunnen doen, maar je kunt uiteraard zelf ook een monteur zoeken in de regio van Emmeloord.

In bedrijf stelling Km prijs Reparatie leiding
181,50 euro 1,21 euro 90,- euro

Handige rekenhulp..

Heb je na het lezen nog niet het gevoel dat je weet wat een airco bij jouw situatie kost? Hiervoor hebben wij een rekenprogramma gemaakt, namelijk de “Airco calculator“. Dit programma kun je stapsgewijs doorlopen en geeft dan uiteindelijk een schatting van de kosten voor jouw airco systeem. Bevalt de prijs en wil je dat wij contact met je opnemen? geef dit dan aan bij de laatste stap. De uitkomst van het rekenprogramma is echter een schatting en geen offerte. Het kan zijn dat de uiteindelijke offerte duurder of goedkoper uitvalt. Een definitieve offerte ontvang je pas nadat je aangegeven hebt dat je contact met ons wenst.

Lees hier enkele reviews van onze klanten

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#0090e3 show=yes view=list amount=3 width=auto width_amount=280px height=400px interval=5000 language=nld]

Offerte aanvraag

Kom je er niet helemaal uit of wil je liever meteen een offerte door een van onze medewerkers laten opstellen? Gebruik dan ons offerte formulier! Wij doen ons best om je zo snel mogelijk een offerte toe te sturen die aan jou wensen voldoet.

We vragen je aan te geven wat de inhoud (Lengte x Breedte x Hoogte) is van de kamer(s) die je wil voorzien van een airco. Wil je meerdere ruimten koelen met één airco binnenunit? Tel deze verschillende ruimten dan bij elkaar op en vul dit in bij één vakje.

Ook wordt de leidinglengte gevraagd, let hierbij op dat bij multi split systemen elke binnenunit een aparte set leidingen nodig heeft vanaf de buitenunit. De leiding kan dus niet van de ene binnenunit doorgelegd worden naar de andere binnenunit.

Inhoud ruimte 1 (LxBxH) aantal M3
Inhoud ruimte 2 (LxBxH) aantal M3
Inhoud ruimte 3 (LxBxH) aantal M3
Inhoud ruimte 4 (LxBxH) aantal M3
We verzoeken je om ons een uitleg te geven over de situatie, zo kunnen we je sneller een offerte aanbieden.

Airco’s die wij geplaatst hebben in Emmeloord

De waardering van www.aircovoorinhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 410 reviews.